CV Hazırlarken Sizi Ön Plana Çıkaracak 5 Kritik İpucu

İçinde bulunduğumuz doğal yarış ortamında hayat sizi tanımadığınız insanlarla birçok yönden yarışa girmeye mecbur bırakıyor. CV hazırlamak ve belirli pozisyona başvurmak da bunlardan bir tanesi. Bu gibi durumlar da elinizin altında olan olmayan bütün fırsatları ustalıkla lehinize çevirmeniz oldukça önemlidir.

Bu içeriğimizde, CV hazırlarken ve ilgili yerlere gönderirken mutlaka dikkat etmeniz gereken ve sizi ön plana çıkaracağını düşündüğümüz 5 ipucunu derledik.

1) Başlık seçimine dikkat edin

CV’de isminizin yanına daima hazırda sizi ifade eden profesyonel bir başlık ekleyin. Bu başlık okuyucunun dikkatini daha çabuk yakalamak ve hakkınızda basit bir düşünce anatomisi oluşturmasına yardımcı olacaktır

2) Güçlü kelimeler kullanın

İster yönetici ister sıradan bir çalışan olun kullandığınız kelimeler her daim sizi ön planda tutar. İş hayatında sıklıkla kullanılan bazı anahtar kelimeler işverenler tarafından otomatik olarak sizi daha çok tercih edilen statüsüne atayacaktır.

3) Büyük düşünün

Her zaman kutunun iki tarafını da eşit şekilde görmeye çalışın. Tabi ki bazı anlarda istisnalar gözünüzü karartabilir. Fakat profesyonellik sınırlarını içine alarak değerlendirebileceğiniz çoğu fırsatın gelecek konumlaması da oldukça önemlidir. Limitlerinizi zorlayın fakat farkındalıklarınızın peşinden de çok fazla ayrılmayın.

4) İşle ilgili çıkarlarınızı asla göz ardı etmeyin

Tabii ki evde herhangi bir spor müsabakasını izlerken bunu iş hayatınıza da taşıyın demiyoruz. Fakat hobilerinizi, kişisel ilgi alanlarınızı ya da gönüllü olduğunuz organizasyonları işinizle ilişkilendirerek size destek olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu aynı zamanda işvereniniz tarafından ne kadar tutkulu bir çalışan olduğunuzu göstermek içinde bir fırsat olacaktır.

5) Özgeçmişinizin uyarlamasını yapın

‘’A Career Builder’’ in anket oranlarına göre işverenlerin % 36’sı otomatik olarak genel bir port folyoyu yakalamış bireyleri işe almaktadır. Yani bu demektir ki her başvuru için özgeçmişinizde ayrı ayrı uygulamaya gitmenize gerek yoktur. Sadece başvurduğunuz iş için küçük uyarlamalar yaparak belli başlı yeteneklerinizin altını çizip dosyayı karşı tarafa teslim etmeniz fazlasıyla yeterli olacaktır.


İlginizi Çekebilir: Deneyim Sahibi Değilken CV Nasıl Hazırlanır?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın