Çocukluk Hayallerinizin 6 Kariyeri Ve İşe Alınmanın Yolları

Anaokulundaki basit günleri ve dünyanın en havalı işinde çalışacağınızı hayal ederek büyüdüğünüz günleri hatırlıyor musunuz? Oyun alanında oturup dondurma tadımcısı, hız treni sürücüsü veya kovboy olma hayalleri… Güzel eski günler… 

Büyüdüğünüzde hayalini kurduğunuz işlerin gerçekten de hayallerle sınırlı kalacağını anladığınız zaman dünya başınıza yıkılmış olabilir. 🙁 

Kesinlikle kalp kırıcı gerçekler… Peki anaokulunda kurduğunuz hayallerinizin işinin aslında var olduğunu söylesek ne derdiniz? Biliyoruz, biliyoruz! İçinizdeki küçük çocuğun sevinçten zıpladığının farkındayız. 🙂 

Dahası, bu hayali işlerin çoğu gerçek dışı değil. Standart eğitim yolunu izleyen adımları kapsayan hayallerinizin işi; liseden mezun olmak, üniversiteye gitmek ve daha sonra dondurma tadımcısı olmak için endüstrinin getirilerini yakından takip etmeyi gerektirir.

Peki hayalinizin işini elinizde tutabilmeniz için gerekli olan beceriler nelerdir?

Esneklik: İşinize bağlı olarak seyahat etmeniz, kutunun dışında düşünmeniz veya standart çalışma saatleri dışında çalışmanız gerekebilir. Bunu başarılı bir şekilde yapabilmek için esneklik şarttır. 

Yaratıcılık: Bu, dünyanın en havalı işlerinde kesinlikle çok önemlidir. Yaratıcılık sadece kavramsallaştırma ve bir şeyler inşaa etmek için geçerli değildir. Aynı zamanda karmaşık problemleri çözmek için farklı düşünmekle de ilgilidir.

İletişim Becerileri: İletişim becerileri sadece harika bir işi güvenceye almanıza yardımcı olmayacak aynı zamanda yeni rolünüzde yer almanıza yardımcı olacaktır. İletişim becerileri ve yönetim becerileri birlikte gider.

Tutku: Bu pazarlık konusu değildir. Denklem basittir. Gerçekten tutkuyla çalışıyorsanız, daha fazla başarı şansınız olacaktır. İnsanlar Disney ve Pixar için çalışmazlar animasyona duydukları ilgi sayesinde tutkuları için çalışırlar.

Dünyadaki En Havalı Kariyer Seçenekleri

1. Disney Hayalperesti

Bu işin ne gerektirdiğini ve ne kadar büyüleci ve yaratıcı olabileceğini bir hayal edin ve çıkan sonucunu 10 ile çarpın!

Bu iş, daha bir çocukken istediğiniz her şeye sahip mükemmel bir kariyer hedefi. Temel olarak, yapabileceğiniz en yaratıcı, eğlenceli ve heyecan verici şeyleri düşünüp onları gerçekleştirdiğiniz bir iş. Hayallerinizi kağıda aktararak ya da hayata geçirerek para kazanabilirsiniz. Rollercoasterlardan tutun canlı gösterilere kadar ve hatta Disney tema parklarına ve tatil yerlerinden restoranlara kadar her şey Disney Hayalperestlerinin aklından geliyor. 

Bu sebepten ötürü, Disney Hayalperestleri, farklı özgeçmişe sahip çalışanlardan oluşan büyük bir takım olarak çalışmaktadır. Bu yüzden Disney’de 140’ın üzerinde farklı Hayalperest ünvanı bulunuyor. 

2.  Legoland Tasarımcısı

Bir Legoland Tasarımcısı olarak sadece legolar ile oynuyorsunuz… sadece legolar ile inşa ettiğiniz bir dünya! Legoland Tasarımcısı olarak Legoland’in tüm lego heykellerini ve özelliklerini tasarlamaktan, mühendisliğinden ve inşa edilmesinden sorumlu olarak kariyer hedefinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Kulağa ne kadar heyecanlı ve eğlenceli bir iş gibi geliyor olsa da işe alınmak biraz zor ve rekabet gerektirebilir bizden söylemesi. 

3.  Dondurma Tadımcısı 

Dondurma tadımcısı olarak sadece dondurma tatmakla kalmıyor ve yeni dondurma lezzetleri ortaya çıkartıyorsunuz. 

Dünyadaki trend lezzetleri takip etmeniz oldukça önemli bir adım ve hatta bu trendlere dayanan yeni dondurma lezzetleri için konseptler bulmanız gerekiyor. Bu oldukça zorlu araştırma süreci anlamına geliyor yani genelde zamanınızı en iyi restoranları araştırarak ve yemek yiyerek geçirmeniz gerekebilir. 

4.  Freelance Yemek Bloggerlığı

Sosyal medya “influencer”ları arasında en çok dikkat çeken kullanıcılar genelde yemek bloggerları oluyor. 

Sosyal medya bağımlılığınızı iyi yemek bulma tutkunuzla birleştiren bir iş gibisi yok değil mi? Açıkçası bizce yok 🙂 

En kötü ihtimalle bir restoranda yemek yiyip fotoğrafını paylaşmanız ve biraz da reklamını yapmanız için teklifler alıyor olursunuz. Bu size aşağı yukarı aylık olarak 10.000 TL kazanmanıza yardımcı olabilecek bir iş ancak her işte olduğu gibi yemek bloggerı olmanın da zor yanları var. Sabırla bekleyip düzenli olarak paylaşım yapıyor olmanız gerekiyor ve belki biraz da kendinizden fedakarlık etmeniz gerekebilir. 

5. Seyahat Bloggerlığı

Listedeki tüm kariyer seçenekleri havalı duruyor olabilir ancak tam zamanlı bir işte çalışırken seyahat etme isteğiniz işinizi zorlaştırabilir. 

Peki size seyahat ederken para kazanabilirsiniz desek nasıl olurdu?

Büyük seyahat şirketleri, düzenledikleri turlarına katılmanızı ve seyahatınızı onların reklamı yaparak blogunuzda paylaşmanızı isterler. Eğer başarılı bir tempo kazanırsanız gezi başına oldukça iyi kazançlar elde edebilirsiniz. 

Blogunuzun başarısını artırmak için güçlü yazılı iletişim becerisine ve e-ticaret anlayışına sahip olmanız yeterli. İyi pazarlama stratejileri ile kısa bir sürede büyük adımlar atabilirsiniz.

6. Pixar Animatörlüğü 

Şüphesiz Pixar en sevdiğiniz çizgi filmlerden en az bir tanesine imzasını atmıştır. 

Oyuncak Hikayesi, Kayıp Balık Nemo, Sevimli Canavarlar ve daha fazlası… 

Hayat dersleri, kahkahalar… Kendi yarattığınız karakterlerle gelecek nesillere verecek olduğunuz neşeyi bir düşünün. Pixar animatörü olarak çalışmaya başlayabilirsiniz! Üstelik Pixar dünyanın en havalı ofislerine sahip olan bir kampüse sahip! 

Çalışanlarının en iyi çalışma saatlerini kendilerine bırakan Pixar, ofislerini 24 saat açık tutuyor. Bu sayede 26 Akademi Ödülü sahibi olan Pixar çalışanları için her şeyi düşünmüş. Kampüsünün içinde bulunan her kafe ve restoran ücretsiz hizmet vermekle beraber yoga ve pilates stüdyolarına sahip. 

Daha ne duruyorsunuz çocukluk hayalleriniz için çalışmaya başlayabilirsiniz! Kolay gelsin 🙂

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.