Çalışırken Masanızdan Kaldırmanız Gereken 5 Eşya

Bütün yıl derslerimize çalıştık. Şimdi bazılarımız okulu bitirip iş yerinde, bazılarımız ise stajı sırasında çalışmaya başlayacak. Bugün çalışırken daha üretken olabilmenin bir yolundan söz edeceğiz size: çalışma alanımızı düzenlemek. Daha düzenli bir çalışma alanımız olduğunda yaptığımız işe daha çabuk odaklanırız. İşte masanızı düzenlemek için ortadan kaldırmanız gerekenler:


1) Masanızdaki bütün çöpler:

Takım arkadaşlarınızdan birisinin masasını gördüğünüz ve çok dağınık olduğunu düşündüğünüz olmuştur. Bu dağınıklığın önemli bir kısmını gereksiz kağıtlar, atılabilecek eşyalar oluşturur. En basitinden bir kahve aldığınızda ve bardağını çöpe atmadığınızda masanızda ufak bir dağınıklık oluşturmuş olursunuz.Dağınık ortamda çalışmaya çalışmak yerine günün başında kendinize biraz zaman ayırarak masanızı toparlayabilir, fazlalıkları atabilirsiniz. Günün geri kalanında işinize daha iyi odaklanmanızı sağlayacaktır.


2) İlgilenmediğiniz broşürler, cevaplamayacağınız yazılar:

Bir mektup aldınız, cevaplamayacaksınız, ya da onunla işiniz yok. Bir broşür dağıtıldı, aldınız, okudunuz ve artık okumayacaksınız. Bunları masanızın üzerinde tutmanızın pek bir anlamı yok. Eğer daha sonra ilgilenmeyecekseniz diğer çöplerle birlikte atabilirsiniz. Eğer işiniz bittiğinde ilgilenecekseniz başka bir yere kaldırabilir ve gerektiği zaman alıp okuyabilirsiniz.


3) Makbuzlar:

Öğle yemeği aldınız ya da başka bir şey sipariş ettiniz ve o geldi. Bunun makbuzunu saklamak ve harcamalarınızı kontrol etmek istiyorsunuz. Bu çok güzel ama maalesef çalışmanız esnasında dikkatinizi dağıtmaktan başka bir işe yaramayacak. Kendinize bir kutu ayarlayıp ay içindeki harcamalarınızın makbuzunu burada saklayabilir, kendinize belirlediğiniz zaman dilimleri içinde kontrollerinizi yapabilirsiniz.


4) Artık ihtiyacınız olmayan post-it’ler:

Post-it’ler yapmanız gereken işleri size hatırlatan çok işlevsel kağıtlar. Kimi zaman, kendinizi motive edecek, çalışma hırsınızı artıracak sözleri yine bu kağıtlarla duvara yapıştırabilirsiniz. Fakat hatırlatmaların süresi bittiğinde, motivasyon sözlerini okumadığınızı fark ettiğinizde bu kağıtlar sadece gözünüzü yoracak, herhangi bir fayda sağlamayacaktır. İşinize ne kadar post-it yarıyorsa o kadar yapıştırarak göz yorgunluğunuzu azaltabilir, çalışma temponuzu yükseltebilirsiniz.


5) Süs eşyaları:

Masanıza size sevimli gösterecek, size “işte benim masam” dedirtecek süs eşyaları yerleştirmenizde tabii ki bir sakınca yok. Fakat bunu abartarak çok fazla eşya koyduğunuzda masanız temel görevi olan çalışma alanı işlevinden çıkıp eşyalarınızı sergilediğiniz bir alana dönüşebilir. Masanızın üstüne koyacağınız eşyalarda eleme yapın ve istediğiniz eşyalarla fazlalık olabilecek eşyalar arasındaki orta yolu bulun.

Çalışma masanız çalışmalarınızı önemli ölçüde etkileyen bir faktör. Hazır yaz gelmişken masanızın düzenini bu beş maddeyle yeniden ele alın ve çalışırken dikkatinizi masanızdaki fazlalıklara değil, sadece işinize odaklayın! 😉

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.