Büyük Şehirlerde Öğrenci Olmanın Avantajları

Günümüz şartlarında yalnızca bir üniversiteden mezun olmanın yeterli olmadığını, aynı zamanda köklü bir okuldan yüksek bir ortalama ile iyi bir dil eğitimi ile ve çeşitli projelerde yer alarak mezun olmamız beklenmektedir. Bu tarz okullarda ülkemizde genellikle metropollerde yer almaktadır. Metropollerdeki okullarda okumanın pek çok avantajı bulunmaktadır. İşte büyük şehirde öğrenci olmak!

1) KALİTELİ EĞİTİM:


Büyük şehirlerdeki köklü üniversitelerin öğretim kadrosu da kendisi kadar köklü olmaktadır ve aldığınız derslerin kalitesi ve verimi de doğru oranda artmaktadır.

2) EKSİKSİZ DİL EĞİTİMİ:

Bildiğiniz gibi günümüzde İngilizceyi zaten bildiğimize inanılmakta fazladan bir yabancı dil bilim
emiz gerektiği düşünülmektedir. Büyük şehirlerdeki okullarda eğitim dili yüksek oranda İngilizcedir. Ayrıca dil kurslarına yüksek fiyatlar ödeyerek alabileceğimiz yabancı dil derslerini hazırlık okullarında ve bölüm derslerinde bize ücretsiz olarak sunmaktadır.

3) OKURKEN ÇALIŞMAK İSTEYENLER İÇİN İŞ İMKÂNLARI:


Bildiğiniz gibi şehirler büyüdükçe nüfusları ve doğal olarak ihtiyaçları artmaktadır. Bu arz talep doğrultusunda kendinize uygun tam ve yarı zamanlı işi bulma imkânınız oldukça fazladır.

4) KAMPÜS HAYATI:


Büyük şehirlerde üniversitelerde genellikle yerleşke hayatı okulun en önemli unsurlarındandır. Genellikle köklü okulların öğrencilerin barınması için sağladığı yurt imkânları, kafeler, marketler ve bankalar gibi insan hayatının sorunsuz bir şekilde devam etmesi için gerekli olan pek çok imkân öğrencilere sunulmaktadır. Bir öğrenci uzunca bir süre yerleşkesinden ayrılmadan rahatlıkla temel ve sosyal ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde giderebilir. Ayrıca bu üniversitelerin yerleşkeleri şehir merkezlerine yakındır ya da en azından yerleşkelerine şehir merkezlerinden ücretsiz veya makul bir ücretle ulaşım sağlamaktadırlar.

5) BARINMA VE ULAŞIM RAHATLIĞI:

Büyük şehirleri büyük şehir yapan unsurların belki de en önemlisidir. Metropollerdeki üniversitelere çoğunlukla toplu taşıma araçları kısa sürede ulaşabilmek mümkündür. (Tabii ulaşım masraflarını minimuma indirmek için öğrenci kartlarımızı kullanmalıyız.) Barınma ise büyük şehirlerde bütçeye göre fazlaca seçeneği olan bir konudur. Yerleşkenizin içindeki yurtlardan tutun da şehir merkezlerindeki onlarca özel ya da devlet yurtlarına kadar pek çok seçenek mevcuttur. “Ben rahatıma düşkünüm, kalabalık bana göre değil” diyen arkadaşlar kesenin ağzını açmaları durumunda ev de kiralayabilirler.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın