Başarılı Kişilerin Motivasyon İçin Yaptıkları 7 Şey

Mükemmel olmak için hiç bir zaman geç değildir. Size kendinizi motive etmek için yapmanız gereken şeyleri paylaşmadan önce Nelson Wang adlı genç girişimcinin kısa hikayesini anlatacağım.

Henüz 20 yaşında UCLA’da okurken ekonomi dersinden kaldığı için yıkılmış ama kendini yendiden toparlamış. Henüz 22 yaşında iken Fortune dergisinin en büyük 100 şirketinden 4’ünün menajerleri ile çok sıcak bir görüşme yapmasına rağmen hiç birinden iş teklifi alamayarak büyük hayal kırıklığına uğramış ama kendini yine toparlayıp hayalindeki işe şimdi kavuşmuş.

25 yaşındayken 9 tane iPhone uygulaması yapmış ama hiçbiri tutmamış. İyi bir zaman ve bir para harcamasına rağmen büyük bir hayal kırıklığı yaşamış. Ama yine yılmamış ve çalışmaya devam etmiş. Devamında 4 tane daha iPhone uygulaması yapmış ve her biri ilk 100’e girmeyi başarmış.

28 yaşında iken kardeşi gibi sevdiği arkadaşını kanserden dolayı kaybetmiş. Bu olay hayatındaki en üzücü olayların başında gelmiş. Ama yine bunun üstesinden de gelmiş. Kendini motive etmeyi başarmış ve hayallerini gerçekleştirmeye devam etmiş.

Şimdi sizlere Nelson Wang’i motive eden 7 şeyden bahsedeceğim.

Kendi nedenlerini anlamak

Dünyada en önemli 2 gün varsa biri doğduğunuz diğeri ise kendi sebeplerinizin cevabını bulduğunuz gündür. Mark Twain

Kendi amaçlarınızı anladığınız zaman arabanıza benzini koymuşcasına yolunuza devam edersiniz.

Eğer size patateseleri sepete koyun deseydim amaçsız bir şekilde önünüzdeki bütün patatesleri sepete koyacaktınız. Ama çürük patatesleri ayırın sadece sağlam olanları koyun deseydim o zaman bir amaç dahiline çalışmış olup, patatesleri sağlam ve çürük diye ayıracaktınız.

İşte bu noktada çalışmanızın bir amacı ve buna bağlı bir tutum değişikliği olacaktı.

Burada amacın “ne” olduğuna dikkat çekmeye çalışmıyorum. Herkes kendi yaşam ve çalışma tarzına göre amacın tanımını farklı kullanabilir ama sonuç aynıdır.

Temel olarak amacınızın ne olduğunu bulun. Eğer yoksa, yaratın. O amaç doğrultusunda kendinizi motive edin.

Resmin bütününe odaklanın

Kendiniz için en yüksek ve büyük vizyonu hedef seçin, neye inanıyorsanız öyle olmaya başlarsınız. Oprah Winfrey

Kabul etmek gerek günlerce aynı işi yapmaktan sıkılacaksınız, başlıklar tekrar edecek birbirini, yapılacaklar listenizde belki de 100 tane başlık olacak. İşin en kolay kısmı pes edip, vazgeçmek olur. Ya da resmin bütüne, büyük parçasına odaklanıp işi sürdürmeye devam edeceksiniz.

Küçük şeylere takılıp  işin büyük kısmını gözden kaçırırsanız hiç bir zaman işe odaklamaz, mutlu bir şekilde iş hayatınızı sürdüremezsiniz.

Aktif olun

İyi bir modda olmayınca motive olmak da bir hayli zor hatta bazen imkansız oluyor. Hafta içinde farklı başlıklar üzerinde çalışmak stresi azaltır. Ayrıca günde 30 dakikalık egzersizlerde stres ihtimalini düşürür.

Egzersiz yaptığınızda kendinizi daha iyisini yapmaya yöneltirsiniz, hayatınızın diğer anlarında ve alanlarında da bunu örnek alırsınız. Bir oyunda ne kadar çok egzersiz yaparsınız seviye atlama şansınız bir o kadar artar.

Motivasyonu arttırıcı sözler

Hangi sözler motivasyonunuzu arttırıyorsa çıktısını alıp camınıza yapıştırın. Eğer daha farklı bir şey yapıp sizin üzerinizde etkisinin artmasını istiyorsanız bir kalem ile cama da yazabilirsiniz. Sabahları size iyi gelecektir.

Küçük, orta büyüklükte amaçlar edinin

Büyük amaçlarınızın olmaması için hiç bir sebebiniz olmamalıdır. Ama önce küçük ve orta ölçekli amaçlar edinin. Bu amaçları gerçekleştirdikten sonra daha büyüklerini gerçekleştirmek için daha iyi bir motive olmuş olacaksınız ve o yolda çalışmaya devam edeceksiniz.

Hayatınız için zaman ayırın

Mükemmel olan bir hayatta eğlence olmaz. O zaman risk al. Kendine bir şans ver ve rüzgarın getirdiği yere git. Jenny C.

Eğer zevk alıyorsanız yaptığınız işte daha motive olmuş bir şekilde çalışırsınız. Bu çalışanların %90’ı için böyledir. Eğlendiğiniz zaman daha iyimser olursunuz ve bu daha üretken ve verimli olmanızı sağlar.

Geleceği gözünün önüne getir ve olması için çalış

Motivasyona mı ihtiyacınız var?

Neler başarabileceğinizi düşünün. Bunun insanlarda yaratacağı etkiyi göz önüne getirin. Nasıl bir gelecek yaratacağınız üzerine düşünün.

Görselleştir!

Olması için çalış. Hemen şimdi!

Mükemmel olmak için hiç bir zaman geç değildir.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın