Mülakatların Kaçınılmaz Sorusu: “Bana Kendinizden Bahseder Misiniz?”

“Bana kendinizden bahseder misiniz?”

Sanki kolaymış gibi görünen bu soru, önemli bir iş görüşmesindeyseniz size epey ter attırabilir. Tam olarak karşınızdaki ile ne paylaşmalısınız ki  -rapor vermek dışında her şey olabilir-  iş için mükemmel kişi olduğunuzu gösterebilesiniz?

Muhtemelen yer alacağınız iş görüşmesinde ilk soru “Bana kendinizden bahseder misiniz?” olacaktır. Şimdi bu fırsat tüm hayat hikayenizi baştan sona okumanız veya özgeçmişinizin üzerinden madde madde geçmeniz anlamına gelmez. Bu seçenekler yerine, iş için neden doğru adayın siz olduğunuza dair işe alım müdürüne kendinizi en iyi şekilde ifade edebileceğiniz ilk ve en iyi şansınızdır.

Past-Present-Future (Geçmiş- Şimdiki Zaman-Gelecek formülü) adlı bu formül size bu sorunun nasıl cevaplanması gerektiği hakkında yardımcı olacaktır. Peki nedir bu PPF formülü? İlk olarak geçmişinizi gözden geçirin; sahip olduğunuz deneyimlerinizi ve önceki konumunuzda edindiğiniz beceriler hakkında biraz bilgi verin. Ardından, yakın zaman dilimininden devam edin. Son olarak ise gelecek ile bitirin, neden bu özel fırsat için heyecanlandığınızı dile getirin.

Bu belirli pozisyon ve bu şirket hakkında düşünürken, işe alım müdürünün dikkatini çekebilecek deneyimlere ve becerilere odaklanmak için vereceğiniz cevabı unutmayın. Nihayetinde, biraz dinlenmekten, hikayeler ve fıkralar anlatmaktan korkmayın. İşe alım müdürü hali hazırda özgeçmişinizi elinde bulunduruyor olacaktır, bu yüzden sizin hakkınızda biraz daha bilgi edinmek istemeleri gayet doğal. Kendiniz olmaktan çekinmeyin ve özgüveniniz tam bir şekilde bir sohbet havası yakalamaya çalışın.

E, o zaman size iş görüşmenizde başarılar dileriz. 🙂

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.