Anneleri Çıldırtacak Araştırma! Dağınık Olmak Faydalı Mıdır?

Evinizi ve odanızı düzenlerken genelde bunun modaya uygun olmasına dikkat edersiniz. Buna rağmen dağınık kaosunun faydalarının da olduğuna inanmalısınız. Groningen Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalara göre düzensiz ortamlar insanların daha çok hedef yönelimli olduğunu göstermektedir.

Fiziksel kaos içinde olduğumuz zamanlarda kendimizi organize etmek ve çalıştığımız konuların üstesinden gelmek için daha yaratıcı olabiliyor ve amaçlarımızı daha açık bir şekilde ortaya koymamızı sağlar.

Hem Hollandalı hem de Alman katılımcılara internet üzerinden yapılan anket sonuçlarına göre düzensiz ortamlarda ve hatta alışveriş mağazalarında bile düzenli olana göre daha kolay istediklerine ulaştıklarını dile getirmişlerdir.

Hedeflerinize ulaşmak daha düzenli bir hayat organize etmenizi sağlar!

Yapılan bu deney ve anketlerin sonucunda ortaya çıkan sonuç hedefleri belirlemek ve gerçekleştirmek için pek bilinçli gelmeyebilir ama dağınık olan masanızda ısrarlı bir şekilde motivasyonlu olup amaçlarınızı gerçekleştirmeniz mümkün. Siz, bunun farkında bile olmazsınız çoğu zaman.

Açık olmak gerekirse bunları okuduktan sonra masanızı bilerek çok dağınık tutmanızın da bir mantığı olmayacaktır. Sabah işe geldiğinizde dünden kalma kahve bardağı ve bardağın bıraktığı kahve lekesiyle birlikte onlarca okunmamış mail size yardımcı olmayacaktır.

Ama önemli bir meselenin üstesinden gelmeye çalışırken fazladan motivasyon için bir kaç parça kağıdın bilgisayarınızın etrafında olmasının da bir zarar yoktur.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın