Ahmet Bozer ile Küreselleşme, Gelişim ve Liderlik Üzerine

”Bir Konu Bir Konuk” Temmuz ayında öğrenci ve mezunları Coca-Cola Eski Başkan Yardımcısı ve Coca-Cola International Eski Başkanı Ahmet Bozer ile buluşturdu. Küreselleşme, gelişim  ve liderlik üzerine söyleşi yapan Ahmet Bozer, ”En önemli şey kendinize yapacağınız yatırım” dediği yol gösterici konuşmasında özellikle bir lider için ilgi alanlarının mümkün olduğunca geniş olması gerektiğini vurguladı.

Yabancı dil ve mesleki becerilerin yanında asıl farkı ince beceriler (soft skills) yaratacak diyen Ahmet Bozer ile söyleşiden akılda kalanlar ise şöyle: ”İş dünyasında iş kimliği ve liderliğin yanında insan olmak önemli. Kendi kazancınızdan daha büyük olan şey yaptığınız işin kimlere dokunup yarar sağlayacağıdır. Bir şeyi anlamlandırabilmek, vizyon oluşturma alışkanlığının olması ve teknolojiyi iyi kullanmak Ahmet Bozer‘in başarısının ardında yatan anahtarlardan birkaçı. İleriye dönük kuvvetli yönlerin üzerinde durmak gelişimi sağlıyor. Az uykuyla önemli kararlar verilmemeli”.

Gelen soru üzerine günlük genelde 7 saat uyuduğunu söyleyerek katılımcıları şaşırtan Ahmet Bozer iyi uyku, nefes ve yeme-içme olmadan verimli olunamayacağını vurguladı. ”Kendinizi bir şirket gibi düşünün” diyen Ahmet Bozer en zor zamanlarda dostlar ve ailenizle sevgi yoluyla zorluklara göğüs germe kapasitesinin arttığını söyledi. Coca-Cola’daki kariyerinden önce de bir Coca-Cola tutkunu olan  ”Bir Konu Bir Konuk” konuğu Ahmet Bozer son olarak ”Formülünü ben de öğrenemedim” diyerek katılımcıların uzun süredir merak ettiği soruyu cevapladı. Sınırlı sayıda kişinin seçilerek buluşturulduğu etkinlik katılımcılara samimi bir ortam sağladı.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın