Gününüzün Verimliliğini Arttıracak 4 Önemli Sabah Rutini

Öğrenci yahut da yetişkin olalım; bazen günlerimizi verimli geçiremediğimizi hissederiz. Bu hissi ortadan kaldırmak için günlük uygulayabileceğimiz bazı küçük ipuçları vardır.


İlk olarak güne zinde başlamak ve yolda, otobüste giderken uyuklamamak için daha kısa sürede bilincimizi uykundan arındırabilmek için erken saatlerde sabah egzersizleri yapın. İster yoga olsun, ister koşu olsun; kaslarınızı açın ki bu sayede zihninizde açılsın. Erken kalkan yol alır değil mi? Zihnimizi de erken kaldırırsak daha kısa süre de daha da çok yol almış oluruz ve verimli bir şekilde bu işi halletmiş oluruz.

İkinci olarak hayatımızın büyük bir bölümünde yer alan sosyal medyayı erteleyin. Sabahın ilk saatlerinde başınızı televizyon sesleri, facebook, twitter haberleri ile şişirmeyin. Mideniz nasıl sabah kalktığınız zaman aç ise beyniniz de bilgiye açtır ve sabahın ilk saatlerinde beyninizi yoracak bilgilerden uzak tutun. En azından kahvaltıya kadar…

Güzel bir kahvaltı enerji toplayabilmek için en iyi yöntemdir. Sabah kahvaltısı önemsiz görünmekte ne yazık ki birçok kişiye göre özellikle de öğrenciler açısından. Kahvaltı sabah sporda harcadığınız fiziksel enerjiyi geri kazanmanız ve zihninizin güçlenmesi için gereken konsantrasyon becerisini sağlar. Güne verimli başlamanızı ve işinize odaklanmanızı sağlar.
Güzel bir kahvaltı sonrası, yapılabilecek en iyi şeylerden biri yapılacaklar listesi çıkartmaktır. O günün programını yazılı bir şekilde oluşturmak gün boyu yaptıklarınızı kontrol etmenizi ve yapacağınız şeyleri unutmamanızı sağlar. Hayatınızın bu şekilde hayatınızı düzene sokmaya başlarsınız.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın