4 Adımda Kendini Marka Yapmanın Yolları

nıBirçoğumuz “marka” kelimesini duyduğumuzda çeşitli giyim, teknoloji vs. firmalarını anımsarız. Fakat bu markalaşma işinde artık sadece firmalar yok. Her bir insanın ayrı bir marka olduğu ya da olmaya çalıştığı bir zamandayız. Neredeyse her sektörde yüksek bir rekabet olduğundan “fark yaratmak” denen söz öbeğiyle de çokça karşılaşıyoruz bu yüzden. Kişisel bir marka olmak, fark yaratmaktır aslında. Bu farkı yaratmak, kişisel bir marka olmak; insanların sizi nasıl tanıdığını, nasıl tanımladığını gösterir. Kişisel markanız sizi siz yapan şeydir. Örneğin, üzerinizde isminizin yazmadığı bir işe bakıldığında ona sizin elinizin değdiği anlaşılıyorsa siz bir marka olmuşsunuz demektir. İşte 4 adımda kendini marka yapmanın yolları!

  1. Kendinizi Tanıyın!

Üniversiteye başladığımdan beri en çok duyduğum öneri olma unvanına sahip bu maddemizi ilk sıraya koymalıydım çünkü gerçekten mühim. Ne sattığı belli olmayan bir firma, marka olamadığı gibi siz de ne yaptığınızı, kim olduğunuzu bilmeden marka olamazsınız. Belli bir tarzınız, olaylara yaklaşımınız ve bakış açınız olmalı. Güçlü ve zayıf yanlarınızın farkında olmalı, ona göre hareket etmelisiniz.

Bu anlamda kendini tanıyabilmek adına yapılacak en iyi şey, mümkün olduğunca çok aktiviteye katılmak olabilir mesela. Girdiğiniz her farklı ortamda, yaptığınız her farklı işte, karşılaştığınız her farklı durumda yeni bir özelliğinizi keşfedebilirsiniz. Olaylar karşısında verdiğiniz tepkilere göre telaşlı mı soğukkanlı mı olduğunuzu öğrenebilirsiniz, gibi. Böyle böyle kişisel özelliklerinizin, tarzınızın farkında olursanız ancak kendinizi doğru tanıtabilirsiniz.

  1. Bir Farka Sahip Olun!

Alanınızda uzman olduğunuz bir yeteneğinizin olması sizi kalabalıklar içinde bir adım öne çıkarır. Klasik bir soru vardır : Sizi neden seçelim? İşte tam bu soruya cevap olacak şekilde uzmanı olduğunuz, size ihtiyaç duyulan bir konu olmalı. Eğer şu an düşündüğünüzde uzmanı olduğunuz bir konu bulamıyorsanız, birini seçip öğrenmeye başlayın geç olmadan. Bir farkınız olmazsa kendini marka yapmanın yolları konusunda ilerleyemezsiniz.

  1. Blog Yazın!

Blog yazmak ya da bir siteye sahip olmak.  İlla ki üzerinde söyleyecek çok sözünüzün olduğu bir konu vardır ya da bir önceki maddede dediğimiz gibi, bir konuyu seçeceğiz. Blog yazarken bir yandan öğrenir, bir yandan bildiklerinizi paylaşırsınız zaten. O yüzden bu madde, bir önceki besler nitelikte.

Bir bloğa sahip olmak; üretkenliğinizi, sunum ve yönetme becerinizi göstermenin çok kolay bir yoludur. Ayrıca, yazdığınız konularla ilgili arama yapan kişilere ulaşmanız daha kolay olur. Bu kişiler, oluşturduğunuz site veya bloğu incelediğinde sizin hakkınızda bir ön fikre sahip olacaktır, bu da önemli bir fırsattır.

  1. Sosyal Medyayı Etkili Kullanın!

Sosyal medya deyince hesap açabileceğiniz onlarca mecra sayabiliriz. Etkili kullanacağız diye hepsinde boy göstermemize gerek olmadığını zaten hepimiz biliyoruz. İlgi alanınıza göre size fayda sağlayabilecek sosyal ağlara sahip olur ve yeterince aktif olursanız bu mecralar veli nimet olur. Aynı zamanda hesaplarınız arasında bağlantıyı doğru kurmanız da ince bir detay, es geçmeyin.

İlgini Çekebilir: Kariyerinize Büyük Etkide Bulunabilecek Ufak Günlük Rutinler

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.