25 Efsanevi CEO’dan Başarı ve Kariyer Üzerine 25 Alıntı

Bu liste, başarı, takım çalışması, CEO olmak, CEO olarak işi yürütmek ve müşterilerle iletişim üzerine, her girişimcinin dikkate alması gereken 25 nasihat içeriyor.


Başarı Üzerine

1-Brian Chesky, Airbnb

“Bir şirket kurduğunuzda, bu sanata bilime olduğundan daha yakındır, çünkü bilimin aksine, şirket kurmak ve sanat tamamen bilinmezdir. Dünyanın önde geleneklerinin problemlerindense, sizin için çok kişisel olan bir problemi çözmeyi deneyin. İdeal bir senaryoda, eğer siz sıradan bir insansanız ve bu sıradan probleminizi çözdüyseniz, bu problemi aynı zamanda milyonlarca insan için çözmüş olursunuz.”


2-John Stumpf, Wells Fargo

“Planımda hiç bir CEO olmak yoktu. Her zaman iyi bir takım üyesi ve iş arkadaşı olmayı hedefledim.”


3-Ben Horowitz, Andreessen Horowitz.

“Her zor ve doğru kararı verdiğinizde biraz daha cesaretleniyorsunuz; ve her kolay ve yanlış kararı verdiğinizde biraz daha korkaklaşıyorsunuz. Eğer bir CEO’ysanız, bu seçimler sizi cesaretli ya da korkak bir şirketi yönetmeye itecektir.”


4- Carly Fiorina, Hewlett-Packard

“Bir CEO’nun görevi olan iyi bir şirket kurmak için bazen geleneksel zekanızın ve birikimlerinizin önünde durmalısınızdır.”


5-Mark Zuckerberg, Facebook.

“Benim amacım hiçbir zaman sadece bir şirket kurmak değildi. Birçok insan bunu yanlış yorumluyor, sanki gelir ve kâr gibi şeyler umrumda değilmiş gibi. Ama sadece bir şirket olmamak bence bu demek değildir; bence bu yarattığın şeyin dünyada gerçekten büyük bir değişime yol açması demektir.”


Takım ile Çalışma Üzerine

6-Andrea Jung, Grameen America

“Yetenek bir CEO için bir numaralı önceliktir. Bunun vizyon ve strateji etrafında döndüğünü zannediyorsunuz, ama önce doğru insanları bulmalısınız.”


7-Taso Du Val, Toptal

“Elemanlarınıza yeni bir şey öğrettiğinizde bu aranızda hemen bir bağ kuracaktır ve size saygı duymalarını sağlayacaktır. Bunu eğer bir iş görüşmesinde yapabilirseniz, en akıllı insanların gözünde cazibe yaratacağınıza emin olabilirsiniz. Para, dünyanın en akıllı insanları için çok da bir şey ifade etmez; onlar cüzdanlarındansa zekalarını geliştirmeyi tercih ederler. Eğer elemanlarınıza şirketinizdeki kariyerleri boyunca ekonomiğin yanında entelektüel açıdan da gelişeceklerini gösterebilirseniz, sizin için çalışmak isteyeceklerdir.”


8-Gary Hamel, Gary Hamel Consulting

“Çalışanların motivasyonunu en çok düşüren şey soğuk bir merkezi otoritenin varlığıdır. Birçok şirkette, güç CEO’dan aşağıya doğru gider. Bu durumda elemanların kural değişimlerinde haksızlığa uğramalarının yanında, bu ben merkezci ve tirandan farkı olmayan yöneticilere baş kaldıracak güçleri de olmaz.”


9-Anne M. Mulcahy, Xerox

“Yönetimin onlara sadece çalışan kimlikleriyle değil, insan kimlikleriyle de değer verdiğini bilen elemanlar çok daha üretken, hoşnut ve nail olmuşlardır. Tatmin olmuş elemanlar, tatmin olmuş müşteriler demektir, ve bu da kâra yol açar.”


10-Jack Ma, Alibaba

Alibaba’nın karanlık günlerinden öğrendiğim bir ders varsa, o da takımınızın değer, yenilikçilik ve vizyon sahibi olmasını sağlamanız gerektiğidir. Ayrıca, eğer vazgeçmezseniz, hala bir şansınız var demektir. Ve, küçük olduğunuz zamanlarda, işinize yoğun bir şekilde konsantre olup beyninize güvenmelisiniz, gücünüze değil.”


CEO Olmak Hakkında

11-Elon Musk, SpaceX

“CEO’nun ofisine giden yol CFO’nun ofisinden ve pazarlama departmanından geçmemelidir. Bu mühendislik ve dizayndan geçmelidir.”


12-Denise Morrison, Campbell Soup Company

“Eğer CEO rolünü almak istiyorsanız, bunun için bir intikam arzusuyla hazırlanmalısınız.”


13-Chanda Kochhar, ICICI Bank

“Bir işe başlarken, büyük bir hayalinizin ve büyük bir hedefiniz olmasının yanında adım adım ilerlemenizin de önemli olduğuna inanırım. Yani, biliyorsunuz, açıkçası, bana sorarsanız, 1984’te bu işe yönetimde stajyer olarak başladığımda, bir gün CEO olacağımı düşündüğümü söyleyemeyeceğim.”


CEO Olarak İşi Yürütmek

14-Indra Nooyi, PepsiCO

“CEO oldunuz diye hedefe ulaştınız zannetmeyin. Her daim öğreniminizi, düşünme tarzınızı ve organizasyonlara yaklaşımınızı yükseltmelisiniz, iyileştirmelisiniz. Bunu hiçbir zaman unutmadım.”


15-Carlos Ghosn, Nissan

“CEO olarak, kısa süreci, orta süreci ve uzun süreci düşünmek zorundayım.”


16-Tim Cook, Apple

“Ben neysem oyum ve bunun üzerine odaklanıyorum, ve Apple’a harika bir CEO olmaya da.”


17-Alexa Von Tobel, LearnVest

“Bir eş, kız evlat, arkadaş ve LearnVest’in kurucusu ve CEO’su olarak, programım hiç boş değil. Ama zamanımı nasıl titizlikle yöneteceğimi çok erken öğrendim.”


18-Travis Kalanick, Uber.

“Bir girişimci olarak, sınırları zorlamaya çalışırım. Tam gaz yola devam.”


19-Michael Gokturk, Payfirma

“Başarılı bir takımın kalbi tek yürek atar.”


20-Larry Ellison, Oracle

“Yenilikçi olduğunda, herkesin size delirdiğinizi söylemesine hazırlıklı olmalısınız.”


Müşterilerle İletişim Üzerine

21-Bill Gates, Microsoft

“Yazılım inovasyonu, birçok diğer tip inovasyon gibi, bir araya gelme ve fikirlerinizi başka insanlarla paylaşabilme ve müşterilerle oturup sohbet edebilme ve ürün hakkında tepkilerini alabilme ve bunun üzerine ihtiyaçlarını anlayabilme kabiliyetlerini gerektiriyor.”


22-Marissa Mayer, Yahoo!

“Her zaman yapmaya tam anlamıyla hazır olmadığım şeyleri yaptım. Sanırım böyle büyüyorsun. Ne zaman bir ‘Bunu yapabileceğimden emin değilim,’ anı yaşadığınızda bunları itersiniz, işte o zaman her şeyi yarıp geçersiniz.”


23-Jeff Bezos, Amazon

“Müşterilerimizi parti davetlileri olarak görüyoruz ve biz de bu partiyi verenleriz. Müşteri deneyiminin her adımını her gün biraz daha iyileştirmek bizim görevimiz.”


24-Natalie Massenet, Net-a-Porter

“Hiçbir zaman sadece bir tane ilk izlenim hakkınız olduğunu unutmayın –yatırımcılara karşı, müşterilere karşı, halkla ilişkilere karşı, ve pazarlamaya karşı.”


25-Mark Cuban, AXS TV

“İyi, saygılı ve müşterilere karşı empati kurarak, onlar sizden bir talepte bulunmadan onlara nasıl yardım edebileceğinizi anlamak, kırılmış bir müşteri ilişkisini tamir etmekten çok daha kolay.”

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın