2019 Yılında En Çok Kazandıracak 7 Meslek

Mesleklerimizi seçerken bizi en çok etkileyen noktalardan biri kuşkusuz çok para kazanmaktır. Gelişen teknolojiyle beraber yeni sektörler dolayısıyla yeni meslek ihtiyaçları da ortaya çıktı. Sizler için global websiteleri Indeed ve PayScale’den en son verileri aldık ve 2019 yılında en çok kazanacak meslekleri araştırdık ve belirledik. İşte 2019 yılında en çok kazandıracak 7 meslek!

7. Veri Bilimcisi ( Data Scienctist)

Veri bilimi, özellikle son yıllarda çok popüler olan sık sık duymaya başladığımız bir kavram. Youthall olarak bizde şirketlerden fazlasıyla talep almaya başlayınca geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz Türkiye’de öğrenciler için ilk zirve olma özelliği taşıyan  Data Science Summit ile büyük ses getirdik. Çok büyük verilerden sorumlu olup bunları değerli, kullanılabilir bilgilere dönüştürmek her sektördeki kuruluşlar için nitekli ve yetkin kişilere oldukça ihtiyaç vardır.

Veri bilimcisi olmak için, programlama dilleri, özellikle Pyhton, güçlü bir bilgi birikimine, bilgisayar ve matematik bilimi gibi alanlardaki eğitimlere ihtiyaç olacak.


6. Doktor

Değişen teknolojilerden zarar görmeden, her zaman en önemli kalacak mesleklerden biri doktor.  Tabi ki, doktor olmak uzun ve zorlu bir süreç olsa da, karşılığı her zaman iyi ödenir. 2019’da da doktorlar her zamanki yerlerine koruyarak çok kazanmaya devam edecekler.

En çok kazandıran Doktor Branşları ise;

  • Cerrahi Grup:
    Genel Cerrahi , Damar Cerrahisi, Beyin cerrahisi ve Anestezi
  • Dahili Grup:
    Kardioloji, Hematoloji, Dermatoloji Onkoloji ve Nöroloji
  • Laboratuvar Grubu:
    Radyoloji ve Biyokimya

5. Bulut Mühendisi (Cloud Engineer)

Kısa zamanda hayatımıza giren bir diğer meslek Bulut Mühendisi! Bulut mühendisleri, nesnelerin interneti, veri depolama, ticari uygulamalar gibi sistemleri inşaa edebilen, bakımını yapabilen ve geliştirebilen yetenekli mühendislerdir.

Bulut mühendislerinin, bilişim teknolojileri veya bilgi işlem alanında güçlü bir eğitime sahip olmalarının yanı sıra, rollerine bağlı olarak deneyim ve uzmanlık niteliklerine sahip olmaları gerekir.


4. Analitik Yöneticisi (Analytics Manager)

Daha önce de bahsettiğimiz gibi veriler ve onları yönetme becerisi çok aranan bir niteliktir. Büyük miktarda veri üreten, verilerin verdiği sonuçlara oldukça dikkate alan kuruluşlar için, analitik yöneticisi, veri analisti oldukça büyük bir ihtiyaçtır.


3. Bilgi Teknolojileri Yöneticisi (IT Manager)

Bir kuruluşun ihtiyaçlarını anlayabilen bir teknolojinin oluşan sorunları nasıl çözebileceğini belirleyecek bilgi teknolojileri yöneticilerine oldukça ihtiyaç duyulmaktadır.

Bilgi teknolojileri ve bilgisayar alanında oldukça güçlü bir eğitim geçmişine, işletmelerin nasıl işlediğine dair bilgi birikimine ihtiyaç duyacaksınız. Saygın ve tanınmış bir proje yönetimi niteliği sizin için büyük bir avantaj olacaktır.


2. Mühendislik Yöneticisi (Engineering Manager)

Maaşınızın fazlalığı hangi mühendislik alanında çalıştığınıza göre değişse bile mühendislik yöneticileri çok iyi bir maaş alacaklarından emin olabilirler.

Mühendisler bu alanda deneyim kazanmadan önce üniversitede seçtikleri alanda eğitim alırlar. Üniversite okurken çalışma, mesleğin zirvesine giderken iyi bir yönetim ve denetim portföyü oluşturabilir. Birçok mühendis aynı zamanda işletme veya ekonomi yeterliliklerini kazanmakta ve kendi alanlarında uzman olarak devam etmektedir.


1.Bilişim Teknolojileri Mimarı (IT Systems Architect)

Değişen teknolojilerle birlikte, bizi şaşırtmayan bir şekilde 2019’un en çok kazanacak mesleklerinde zirve bilişim teknolojilerinde.

Sistem mimarları, dahili bir ağa sahip bir organizasyon adına tüm altyapıların tasarlanması, inşa edilmesi ve test edilmesinden sorumludur. Bu projelerin çoğu oldukça karmaşık ve hassas olduğundan dolayı, mimarların yüksek düzeyde bilgi ve tecrübelere ihtiyaçları vardır. Mimarların sahip olduğu yüksek uzmanlık göz önüne alındığında, işverenlerden yüksek maaş talep etmeleri sürpriz olmuyor.

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ